ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ !

Αγράμπελη
Πατρίδα της αμπέλου είναι οι χώρες περί την Μεσόγειον.Παντού στην Ελλάδα συναντούμε την αγρία άμπελο (αγράμπελη) ως αναρριχητικό φυτό,να ανελίσσεται μέχρι τις κορυφές υψηλών δένδρων, αλλά και σε στέγες σπιτιών.Η καλλιέργεια της αμπέλου συνδέεται με πανάρχαιους Ελληνικούς μύθους.

Η Αγραμπέλη είναι ανοικτά Παρασκευή ,Σάββατο βράδυ και Κυριακή από το μεσημέρι
επίσης όλες τις γιορτές και αργίες και την τσικνοπέμπτη.

 

 

 

 

 


Ταβέρνα
Χώρος εστίασης, κρασιού και κουβέντας ,

Οι Λατίνοι ονόμαζαν «taberna» ένα μέρος του αμπαριού των πλοίων, όπου εκεί φύλαγαν τα βαρέλια με το κρασί που προορίζονταν για το πλήρωμα

Υπάρχουν πολλές ονομασίες συγγενικές με την λέξη ταβέρνα… π.χ. χασαποταβέρνα (ταβέρνα στον ίδιο χώρο με χασάπικο, όπου ο χασάπης πουλάει το κρέας ωμό και ψημένο), ταβερνάκι, ψαροταβέρνα (με ειδίκευση στα ψάρια), τσιπουράδικο, ρακάδικο, καπηλειό, κρασοπουλιό, καφενές, (ανάλογα με το ποτό που παρέχουν ), κουτούκι, τεκές (από την τούρκικη λέξη που σημαίνει «ιερή μονή»), ζυθεστιατόριον (μόνο με μπύρα και χωρίς μουσική)

η παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα αποδεικνύεται σήμερα πιο δυνατή από τον χρόνο και τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες. η ταβέρνα παρέμεινε αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του Έλληνα έως τις ημέρες μας και πρόσφατα κατόρθωσε να «κατατροπώσει» άλλον έναν εχθρό: την οικονομική κρίση.

Ταβέρνα επιβιώνει σε περιόδους κρίσης για τους εξής λόγους: τις σταθερές και χαμηλές τιμές την καλή ποιότητα και την προσωπική επαφή.